About me >

Bio

In mijn werk combineer ik mijn ervaring in dienst- en serviceverlening, organisatieadvies en coaching. Ik ben steeds op zoek naar nieuwe invalshoeken en creatieve oplossingen om zo bestaande patronen te doorbreken. Ik mix kennisgebieden. Ik heb een managementopleiding aan de Hoge Hotelschool in Maastricht gevolgd, studeerde Arbeids- & Organisatiesociologie en Kunstgeschiedenis en volg regelmatig opleidingen en trainingen op het gebied van organisatie- & persoonlijke ontwikkeling, coaching & innovatie.

Sinds 1994 werk ik als organisatieadviseur. Ik heb ruime ervaring in diverse sectoren in het bedrijfsleven en de non-profit sector. Het vak van organisatieadviseur, en de passie daarvoor, leerde ik van de oprichters van Quint Wellington Redwood. Ondernemers die mij inspireerden. In 2000 maakte ik zelf de stap naar het ondernemerschap. Met Quint Human Synthesis creëerde ik nieuwe diensten met een team van gedreven professionals. In 2004 was het tijd voor een nieuwe koers. Met RGCompany verlegde ik mijn focus op (cultuur-)verandering in organisaties, organisatie-inrichting, creatieve interventies en implementatie.

Ik ben als docent en coach verbonden aan de Hogeschool van Utrecht. Ik begeleid bachelor- & masterstudenten bij hun persoonlijke ontwikkeling en verzorg colleges over Consulting Skills & Personal Branding. Ik schrijf regelmatig columns, o.a. voor Het Nieuwe Werken Blog.

NewCompanyCreations™

In 2010 startte ik NewCompanyCreations™, een creatief label voor organisatievernieuwing. Onder dit label werk ik samen met de vernieuwers in mijn netwerk aan de realiseren van mooie inspirerende en succesvolle organisaties die passen in de nieuwe context.

In mei 2011 verscheen ‘De Kunst van Het Nieuwe Werken’ | Ervaringen @dewerkpraktijk’, Paul van den Brink en Rosan Gompers (Uitgeverij TIEM). Een bundeling van en reflectie op 19 cases over het invoeren van Het Nieuwe Werken, slimmer organiseren en (her-)positionering in De Nieuwe Wereld.

Mijn stijl

Ik werk vanuit en met creativiteit, energie, eigenaarschap, nieuwsgierigheid, vertrouwen, helderheid, kennis van zaken en het resultaat.

Ik werk samen met de professionals in uw organisatie aan vernieuwing. Ik geloof in co-creatie en gebruik de reeds aanwezige talenten en ideeën in de organisatie. Daar voeg ik mijn kennis en ervaring aan toe, ik zorg voor focus en stuur op het resultaat.