Welkom op de website van Rosan Gompers

Het Nieuwe Overwerken >

Het Nieuwe Overwerken

Het Nieuwe Werken is voor mij een uitkomst. Nu ben ik als zelfstandig ondernemer sowieso gesteld op mijn eigen dagindeling. Het nieuwe werken geeft mij echter een extra legitimering om op de leukste plekken ideeën op te doen, te werken en te overleggen met bevriende zakenrelaties en zakelijke vrienden. Het Nieuwe Werken geeft vrijheid.


Dit is voor vele kenniswerkers met mij, maar ook voor de mobiele ‘loonwerkers’ zoals account managers en andere filevretende professionals waarschijnlijk geen nieuw ‘werkgedrag’. Verschil is dat dit gedrag nu helemaal ‘ok’ en geaccepteerd is (voorheen voelde ik me nog wel eens een spijbelaar) en bovendien echt mogelijk door smartphone, mini-laptop, pocket beamer en continue ‘verbinding’. Een strandtent of coffee spot zonder Wi-Fi? Ik kom er niet meer. 

De geroemde voordelen van Het Nieuwe Werken vallen ook mij ten deel. Ik ben productiever dan ooit, maak beter gebruik van mijn creativiteit & flow, ‘ben er’ anyplace anywhere anytime, want ik ben steeds zichtbaar voor anderen. Ik twitter als ik niet slaap over van alles dat mij boeit en invalt en neem per dag meer informatie en kennis tot mij dan op een normaal bureau past. Vervolgens zet ik dat om in nieuwe kennis en blog vrolijk mee met mijn ‘nieuwe medewerkers’. Kortom, ik ben heel blij met deze manier van werken.

Er moet mij echter een groot nadeel van het hart. Ik ben nooit klaar. Het houdt nooit op. Ik klaag niet hoor, want ik vind mijn werk erg leuk en prijs mij gelukkig met interessante opdrachten en allerhande vragen. Maar toch, er is altijd iets dat ik nog had kunnen doen of kan doen. Soms keert mijn oude zondagavond ‘moet-nog-overwerken-gevoel’ stiekem een klein beetje terug. 

Er zijn goeroes die mij al vaker hebben uitgelegd dat je dat niet zo moet zien. Dat we het werken sowieso hebben afgeschaft, dat werken helemaal niet meer bestaat en dat je feitelijk – als je het echt goed bekijkt – alleen nog maar vakantie hebt. Ik heb die zienswijze een tijdje overgenomen, maar bij mij werkte deze magische formule niet. Te krampachtig. Het Nieuwe Werken maakt ons immers niet tot de lopende band medewerker van de 21e eeuw: een werker die altijd werkt of heel verheugd doet alsof dat niet zo is. Dat zou ons een erg leeg bestaan geven en geen recht doen aan de bevrijding van de arbeider en diens verworvenheden.

Het Nieuwe Werken gaat voor mij vooral over ‘jezelf kunnen zijn’. Anyplace anywhere anytime. Over bevrijd zijn van het juk van kantoortijden, controlerende bazen, de klassieke manager, passieve collega’s, oersaaie kantoortuinen, knellende organisatievormen en nietszeggende productiviteitsradio’s. Over het definitief opheffen van organisaties die ons belemmeren in plaats van stimuleren. Ik ben ervan overtuigd dat wij daardoor allen productiever worden omdat dat ruimte geeft voor creativiteit, initiatief en ondernemerschap. Het Nieuwe Werken is dus ook nog eens goed voor de economie. We blijven echter mensen en daarbij hoort ook ‘even de knop uit’, weekend vieren of je verheugen op een echte vakantie.

Deze blog verscheen ook op Het Nieuwe Werken Blog en in magazine Digital Life nummer 1.

 

Reacties:

reactie toevoegen | Bekijk reacties (2)
  • atenolol 50 mg tablets

    DuRizqsnhw | 24 januari 2016 06:57
  • http://flagyl-online-buy.net/ - Metronidazole 500 Mg Antibiotic Priligy In Canada http://lasix-buy-online.net/

    axabukoqa | 26 juni 2015 20:50